Startpagina

Wat is Wikiwijk?

Wikiwijk is een community platform dat mensen in staat stelt om via internet met elkaar te communiceren en informatie met elkaar te delen binnen communities. Je bepaalt als deelnemer of organisatie zélf hoe en waarvoor je Wikiwijk gebruikt en waarvoor. Wikiwijk beschikt over handig gereedschap om onderlinge contacten en verbinding te ondersteunen. Het kan dan gaan om een lokale gemeenschap, zoals een buurt of wijk of dorp of om samenwerking op een specifiek terrein, zoals wonen, welzijn of (mantel) zorg.

De kracht van Wikiwijk is dat het platform tegelijkertijd voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden: in de ene community ben je misschien actief als bewoner, in een andere community misschien als mantelzorger. In deze integrale aanpak van communities en gereedschappen verschilt Wikiwijk van vergelijkbare initiatieven.

Zelf een community starten?
Wikiwijk biedt de mogelijkheid om gratis communities te starten en daarin actief aan de slag te gaan, tot maximaal 50 personen. Deze communities bevatten alle basisgereedschap voor online samenwerking. Van groepsberichten en beeldbellen tot een markplaats voor vraag en aanbod, een kalender voor evenementen en het delen van documenten, video en andere media. Lees meer over Communities en het Starten van een community.
 

Uit welke onderdelen bestaat Wikiwijk?

Bovenaan in het scherm staan de onderdelen van Wikiwijk. Ze zijn op die plek altijd aanwezig om je snel van het onderdeel naar het andere te laten gaan.

Home

Via Home ga je naar de homepagina met openbare informatie. Je blijft ingelogd zodat je gebruik kunt blijven maken van Wikiwijk.

Communities

Start hier een eigen community of meld je aan bij een bestaande community.

Contacten

In Contacten kun je andere deelnemers ontmoeten en communiceren via Berichten en Beeldbellen. 

Berichten

In Berichten wordt het berichtenverkeer bewaard tussen jou en andere deelnemers.

Profiel

In Profiel kun je je persoonlijke gegevens aanpassen en instellen wat anderen wel/niet kunnen zien van deze gegevens.

Help

Via Help kom je op de pagina terecht die je momenteel leest. Hier is per onderdeel een korte uitleg en instructie aanwezig.

Uitloggen

Via Uitloggen ga je naar de homepagina met openbare informatie. Je dient dan uiteraard opnieuw in te loggen om weer gebruik van Wikiwijk te kunnen maken.

 

Onderliggende pagina's

0 Bijlagen
245663 Weergaven
Gemiddeld (0 Stemmen)
Reacties
Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.