Startpagina

Communities

Het onderdeel Communities boven in het scherm opent met een Waarvan ik lid ben overzicht met daarin de communities waar je aan deelneemt. Dit kunnen communities zijn die je zelf gestart bent of communities van anderen.

Daarnaast is een Overzicht te openen van alle openbare communities die in Wikiwijk aanwezig zijn. Door op een community te klikken krijg je de bijbehorende informatie te lezen. Als je wilt deelnemen aan een community kun je kiezen voor Aanmelden.

 

Wat hebben communities te bieden?

In de gratis Wikiwijk light communities is standaard gereedschap aanwezig voor het delen van informatie/bestanden/activiteiten en het onderling communiceren. Doorgaans zijn activiteiten binnen de community gekoppeld aan een e-mail melding, wat betekent dat (alleen) de leden van de community een melding via e-mail ontvangen wanneer er een nieuwe bijdrage door een van de communityleden wordt geplaatst.

Centraal aanwezig in iedere community is een Tijdlijn waarin de meest recente bijdragen van communityleden worden getoond in chronologische volgorde. Het gereedschap wordt grotendeels aangeboden in de vorm van knoppen. Door op een knop te klikken open je de inhoud en kun je het gereedschap gebruiken. 
 

Groepsberichten
Rechtstreeks in de Tijdlijn berichten plaatsen die alle leden kunnen lezen en via e-mail ontvangen.

Leden
Zien wie de leden zijn en wie het community beheer regelt. Ook kun je hier je Privacy instellingen binnen de community regelen.

Evenementen
Zelf evenementen plaatsen en je aanmelden voor evenementen van anderen. De meest recente staat in de Tijdlijn.

Prikbord
Een vraag stellen of een aanbod doen aan de andere leden. De meest recente staat in de Tijdlijn.

Media
Afbeeldingen, documenten of video delen met de andere leden. De meest recente staat in de Tijdlijn.

Kaart
Op basis van Postcode (Profiel) zien wat de locatie is van de andere leden van de community.

Agenda
Afspraken delen met de andere community leden.
 

Belangrijk
Een beheerder van een community bepaalt welk gereedschap wel/niet in een community wordt aangeboden. Hierdoor kan het voorkomen dat de inrichting en gebruiksmogelijkheden in de ene community afwijken van die in een andere community.