Startpagina

Contacten

Het onderdeel Contacten opent met Mijn contacten, een Overzicht van je persoonlijke contacten. Dit zijn de mensen die een persoonlijk verzoek van jou hebben geaccepteerd of wiens verzoek jij hebt geaccepteerd. Je hoeft met deze personen niet samen in een community actief te zijn, het gaat hier uitsluitend om persoonlijk contact. Door op iemands Profielfoto te klikken krijg je de profielgegevens van de betreffende persoon te zien. Wil je het persoonlijk contact met iemand opzeggen dan kan dat op deze plek.

________________________________________________________________________________________________________

Communiceren met je contacten

Op deze plek kun je direct communiceren met je acontacten. Dat kan op twee manieren.

  1. Wanneer een profielfoto voorzien is van een groenverlichte rand is je contact online en kun je met deze persoon Beeldbellen. Dat doe je door op het camera-pictogram onder de profielfoto te klikken. Neemt iemand niet op dan kun je een bericht achterlaten. Klik je op het camera-pictogram wanneer iemand niet online is (en je geen groenverlichte rand rond een profielfoto ziet) dan krijg je ook een venster te zien waarin je een bericht kunt achterlaten.
     
  2. Door op het envelop-pictogram onder de profielfoto te klikken krijg je de mogelijkheid om een bericht met eventueel een document of afbeelding als bijlage te verzenden naar een persoon. Deze berichten worden bewaard onder Berichten bovenaan je openingspagina.

De hierboven genoemde berichten worden per e-mail verzonden naar de personen in kwestie. Die kunnen dan reageren door a. te beeldbellen of b. een reactie op het bericht terug te sturen.

Let op!
Alle e-mailverkeer en automatische meldingen verlopen via het Wikiwijk platform. Je kunt dus niet rechtstreeks via je eigen e-mailprogramma een antwoord terugsturen maar je dient eerst - via een link - naar het Wikiwijk platform te gaan om te reageren.

________________________________________________________________________________________________________

Een contact verzoek sturen of accepteren

Onder het kopje Alle deelnemers kun je zien wie zich bij Wikiwijk hebben geregistreerd. Door op iemands Profielfoto te klikken krijg je de profielgegevens van de betreffende persoon te zien. Wil je iemand uitnodigen voor persoonlijk contact dan kan dat via de knop Contact maken.

De betreffende persoon ontvangt vervolgens een e-mail met jouw contact verzoek en ziet - na inloggen - het verzoek in Mijn contacten gereed staan voor acceptatie. Een verzoek kan worden geaccepteerd of worden afgewezen. Pas na acceptatie verschijnen personen in elkaars Mijn contacten overzicht.

Let op!
In verband met privacy kun je in het onderdeel Profiel je instellingen naar wens aanpassen. Je kunt ofwel heel veel over jezelf laten zien ofwel heel weinig en jezelf beperken tot alleen je naam. Omdat alle e-mailverkeer via het Wikiwijk platform verloopt wordt je e-mailadres nooit aan anderen getoond.

________________________________________________________________________________________________________

Een contact opzeggen

Als je het persoonlijk contact met iemand wilt verbreken kun je dat in Mijn contacten doen. Door op iemands Profielfoto te klikken krijg je de profielgegevens van de betreffende persoon te zien. Wil je het persoonlijk contact met iemand opzeggen dan kan dat via de knop Contact opzeggen.