Communities

Een community starten

Via de knop Start community in het onderdeel Communities open je een venster waarin je de eigenschappen van de community dient te omschrijven. Het is verplicht (*) om je community een naam te geven en een samenvatting in te vullen die kort en bondig weergeeft waar de community voor dient. Voor de overige velden ben je vrij om wel/niet iets in te vullen. Uiteraard is het zo dat je beter gevonden wordt naarmate je meer informatie geeft over je community.

Belangrijk voordat je begint
In Wikiwijk zijn alleen Openbare communities zichtbaar voor iedereen. Besloten communities zijn niet zichtbaar en ook de inhoud is niet vindbaar. Bij het starten van een community kun je instellen hoe zichtbaar en vindbaar je community voor anderen is. Deze en andere instellingen kun je op ieder later moment aanpassen.

 

Verplichte (*) en overige informatie over je community.

Soort community
Momenteel kun je alleen een Gratis community zelf starten. Wil je de uitgebreide communitymogelijkheden van Wikiwijk light gebruiken, neem dan contact met ons op via het aanmeldformulier.

Rubriek
Geef aan onder welke rubriek je community valt als je wilt dat deze met behulp van het zoekfilter door anderen gevonden kan worden.

Toegang community
Hier kun je aangeven hoe zichtbaar en toegankelijk je community voor anderen dient te zijn. Er zijn drie smaken:

  1. Openbaar (deelnemers) zichtbaar voor alle deelnemers en direct toegankelijk
  2. Op verzoek (aanmelden) zichtbaar voor alle deelnemers maar pas toegankelijk na aanmelden en accepteren door beheerder
  3. Besloten (uitnodigen) niet zichtbaar voor deelnemers en alleen toegankelijk op basis van uitnodiging door beheerder

Community naam (*)
Geef je community een duidelijke en unieke naam.

Beschrijving
Geef hier een heldere en zo volledig mogelijke beschrijving van je community. Dit is wat anderen te lezen krijgen als ze de informatie over de community openen.

Samenvatting (*)
De samenvatting wordt als eerste getoond bij je community naam en is het eerste dat anderen over je community lezen. Zorg voor een compacte, pakkende inhoud. Deze tekst is ook te zien binnen je community, als onderdeel van de titel.

Community logo
Heb je een leuke afbeelding die bij je communty past (bijvoorbeeld een logo) dan kun je die hier toevoegen.

Postcode
Met de postcode die je hier invult geef je de positie van je community op de kaart (Google Maps) aan.

Contact e-mail adres
Standaard staat hier het e-mail adres van degene die de community start. Je kunt hier ook een ander e-mail adres invullen.

 

Waar is je community te zien?
Na het starten van een community verschijnt de community automatisch in je persoonlijke
Waarvan ik lid ben overzicht en als het om een community met Openbare/Beperkte toegang gaat - ook in het Overzicht van communities dat anderen voorgeschoteld krijgen.

Vanaf het moment dat je een community bent gestart, verschijnt er bovendien een knop Bewerken in jouw communities overzicht. Als je deze selecteert verschijnen de communities waarvoor je beheerdersrechten hebt. Want je kunt eigenaar en beheerder van meerdere Wikiwijk communities zijn.