In Mijn profiel kun je je persoonlijke gegevens beheren. Houd je profiel up-to-date en volledig en controleer welke informatie je wel/niet wilt tonen aan andere deelnemers. Persoonlijke gegevens worden niet verspreid buiten het Wikiwijk platform.

________________________________________________________________________________________________________

Vereiste informatie

Om te kunnen deelnemen aan Wikiwijk is een tweetal gegevens vereist.

Allereerst een E-mailadres. Dit is niet alleen nodig om in te kunnen loggen maar ook om berichten te ontvangen die door Contacten en mede-leden van Communities verstuurd worden. Zorg dus voor een e-mailadres waarin je daadwerkelijk e-mails ontvangt en regelmatig leest.

Ook een Postcode is verplicht omdat het aangeeft wat de locatie van een deelnemer, community of community-bijdrage is. Standaard wordt deze postcode overgenomen in de bijdragen die in een van de Wikiwijk communitie worden geplaatst. Op sommige plaatsen wordt een kaart getoond met informatie op basis van deelnemende postcodes. Op meerdere plaatsen kan de standaard postcode handmatig worden vervangen door een aangepaste postcode.

Wil je het Wachtwoord waarmee je inlogt aanpassen dan kan dat onder Gebruikersinformatie. Kies voor Wachtwoord en vul daar de gevraagde informatie in.

________________________________________________________________________________________________________

Een persoonlijke profielfoto

Om jezelf herkenbaar te maken kun je een afbeelding toevoegen aan je profielgegevens. Deze afbeelding is niet alleen in je profiel te zien maar wordt ondermeer getoond bij de berichten die je stuurt en andere bijdragen die je in een community levert. Op die manier kunnen anderen in één oogopslag zien van wie een bijdrage afkomstig is.

Een afbeelding kun je op twee manieren toevoegen:

  1. door het selecteren van een Bestand op je computer - een eerder gemaakte afbeelding dus.
  2. door het maken van een nieuwe afbeelding met behulp van je webcam - een zogeheten Selfie.
    Als je voor een Selfie kiest, kun je meerdere foto's van jezelf maken en de beste opslaan.

________________________________________________________________________________________________________

Wat mogen alle deelnemers zien?

Wat je aan anderen laat zien over jezelf is iets dat je zelf dient te bepalen. Je kunt weinig tot niets prijsgeven of je kunt juist veel prijsgeven. Van adres- en telefoonnummer tot interesses, hobbies, sporten, beroep, studie of sociale media die je gebruikt. 

Wat je ook invult, je kunt via de knop Wat mogen ALLE deelnemers zien? aangeven welke gegevens zichtbaar zijn voor alle anderen door vinkjes te plaatsen of weg te halen.

Let op!
Ongeacht je instellingen op deze plek zijn je gegevens nog wél zichtbaar in de communities waar je aan deelneemt. Je kunt per community met via een Mijn privacy knop instellen wat je wel en niet toont aan de andere leden van de community.