Vragen

Waar kan ik mijn Privacy voorkeuren aangeven?

Ik kan op drie plaatsen mijn Privacy voorkeuren aangeven: in Profiel, in Mijn privacy in deze community, in Instellingen. Wat is de onderlinge relatie van die drie?

Een online platform kan bestaan uit meerdere lagen: je neemt deel aan een een community en daarbinnen kun je weer lid of eigenaar zijn van meerdere specifieke communities (groepen).

In Profiel kun je aangeven wat (standaard) zichtbaar is voor alle andere deelnemers van het platform. Dat wil zeggen de leden van één of meer communities waarvan jij lid bent. In een specifieke community kun je hiervan afwijken, bijvoorbeeld omdat je de leden meer vertrouwt. Opties die in je profiel AAN staan, staan hier ook AAN en kun je niet uitzetten. Opties die in je profiel UIT staan, kun je hier AAN en UIT zetten. Welke opties AAN staan hangt af van je Profiel op het moment dat je lid werd van de community.

De eigenaar of beheerder van een community bepaalt via de Instellingen welke specifieke privacy instellingen in de community gewenst zijn. Bij het aanmelden voor een community worden deze vermeld. Als je lid wordt van een community worden deze instellingen automatisch overgenomen. Als lid kun je deze wel weer UIT zetten als je niet wilt dat ze AAN staan.

Overigens ben je alleen verplicht om in je Profiel e-mail, naam en postcode in te vullen. E-mail wordt nergens aan andere deelnemers getoond, tenzij dat in een community AAN staat.