Startpagina

PLATFORM & INSTELLINGEN

In deze handleiding zijn werkinstructies op het gebied van functionaliteit te vinden voor deelnemers, beheerders en redacteuren van het platform. Het onderscheid in het kort:

  • deelnemers zijn personen met een account waarmee ze kunnen inloggen. Wat ze vervolgens op het platform wel/niet kunnen doen, kan worden bepaald door de instellingen die beheerders aanbrengen. Dit kan uiteenlopen van alleen-lezen tot het plaatsen van bijdragen en reageren op de bijdragen van anderen. Of het starten van eigen groepen waar anderen aan kunnen deelnemen.
  • redacteuren kunnen webcontent bewerken die in de vorm van tekst, afbeeldingen of video op verschillende pagina's aanwezig kan zijn. Daarnaast kunnen ze bijdragen in de portlets plaatsen of bijdragen van deelnemers en andere redacteuren aanpassen. Ook kunnen ze eigen groepen starten wanneer dat gewone deelnemers niet is toegestaan.
  • beheerders beschikken niet alleen over redactierechten maar kunnen daarnaast ook de specifieke gebruiksmogelijkheden voor de deelnemers bepalen. Ze kunnen deze mogelijkheden per functionaliteit (PORTLET) anders instellen en daarmee onderscheid maken tussen gewone deelnemers en redacteuren.

 Het communityplatform is gelaagd van opbouw. De (hoofd)community bevat doorgaans (sub)communities ofwel GROEPEN. De groepen kunnen verschillende verschijningsvormen hebben. Ze kunnen zich voordoen als groep met eigen leden, bereikbaar via een groepen-overzicht en toegankelijk voor iedereen of alleen na een aanmelding of op uitnodiging. Maar ze kunnen ook bestaan uit openbare pagina's die alleen technisch gezien een groep vormen maar voor een gebruiker reguliere pagina's zijn die zich in niets onderscheiden van andere pagina's binnen het platform.

De opbouw van het platform wordt bepaald door beheerders, voor de inhoud van het platform zijn redacteuren verantwoordelijk. Beide rollen kunnen worden gecombineerd binnen één persoon met beheer- en redactierecht.

Meer informatie is te vinden op de pagina over ROLLEN & RECHTEN

 

0 Bijlagen
1338 Weergaven