Bericht

Nieuwe voorzitter voor WijkEnergieCollectief (WEC)

Op de onlangs ingelaste digitale Algemene Ledenvergadering van het WijkEnergieCollectief hebben de leden vorige week woensdag unaniem ingestemd met de voordracht van Peter Schuurman als voorzitter.

Sinds het afscheid in november 2021 van oprichter Karel Meerlink was het bestuur op zoek naar een opvolger. Toen advertenties geen resultaat opleverden kwam het bestuur via het netwerk bij Peter Schuurman terecht. Na enkele gesprekken besloten het bestuur en Peter om samen verder te gaan.

EVEN VOORSTELLEN
Peter Schuurman is 60 jaar en woont sinds 1993 in de wijk. Na zijn opleiding Innovatieve Technologie aan de HTS kwam Peter terecht bij Essent tijdens de liberalisering van de energiesector en daarna bij adviesbureau Kamstra. In 2000 besloot hij als ZZPer te starten om wat meer thuis te zijn bij zijn gezin met opgroeiende jongens.

Als ZZPer is Peter nu werkzaam als interim-manager bij publiek-private samenwerkingen vooral op het gebied van energietransitie. Op dit moment staat hij 12 gemeenten bij die duurzame energie hoog in het vaandel hebben.

EXPERTISE
Het WijkEnergieCollectief heeft nu 300 leden en ruim 500 klanten en groeit nog steeds door. De missie van het WEC is zeker in deze tijd actueel: ,,Groene energie van, voor en door ons zelf. Met eigen energiebronnen binnen de gemeentegrenzen, eigen mensen en eigen geld kunnen we onze klanten van groene energie voorzien zodat de winst in onze gemeenschap blijft en de wijk stapje voor stapje duurzamer wordt.

» Meer informatie..
Gemiddeld (0 Stemmen)

Geen reacties gevonden..