oproepservice


bellen of chatten met een organisatie in de wijk

Bezoekers op een Wikiwijk platform kunnen online een gids of sociale kaart raadplegen voor de contactgegevens van een organisatie die in de buurt of in de wijk actief is. Wanneer een organisatie dat toestaat, kan er ook direct gebruik worden gemaakt van een mogelijkheid om te chatten met een medewerker of te videobellen.

Soms is het nodig om hiervoor in te loggen, een andere keer hoeft dat niet. Iedere organisatie bepaalt dat nameijk zelf, bij het activeren en instellen van een chatcentrale of beeldbelcentrale in een Wikiwijk-omgeving. Daar kunnen meerdere medewerkers tegelijkertijd als receptionisten worden toegevoegd en kan de bereikbaarheid van de organisatie om te chatten of te bellen per dagdeel en per medewerker worden aangegeven. 

Wie contact opneemt om te chatten of te videobellen wordt gekoppeld aan de dienstdoende medewerker of - wanneer deze al in gesprek is met iemand anders - met de volgende medewerker die ingeroosterd is op datzelfde tijdstip. Zo zijn er tegelijkertijd meerdere contacten mogelijk.

Wie contact wil opnemen tijdens sluitingstijd kan een bericht achterlaten met een contactverzoek. Beheerders namens een organisatie hebben toegang tot een overzicht van gerealiseerde en gemiste contacten en achtergelaten berichten. De chatcentrale en beeldbelcentrale zijn een mooie gelegenheid voor iedere organisatie om laagdrempelig bereikbaar te zijn voor buurt- of wijkbewoners met vragen en met hen in contact te blijven.

Het chatten en beeldbellen vindt plaats binnen de browser en is bruikbaar op alle gangbare apparatuur en toestellen: desktop en laptop, tablets en smartphones, iPads en iPhones.