thuisbingo


het bekende gezelschapsspel in een online jasje

Ons ThuisBingo spel maakt het mogelijk om met een groep mensen een bingomiddag te organiseren zonder dat ze zelf de deur uit hoeven. Erg leuk in tijden dat de deur uit gaan niet mogelijk is. Tijdens het spel kunnen de spelers met elkaar chatten en ondertussen in de aten houden of ze met hun persoonlijke bingokaart in de prijzen vallen.

Het spel start met een eenvoudige druk op een knop door de organisator. Hierna ontvangen de leden van de bingogroep een bericht dat de bingosessie begonnen is. Ze kunnen dan besluiten om actief mee te doen of om alleen maar mee te kijken, wat uiteraard minder fun oplevert. Een en ander hangt sowieso af van de organisator die als webmaster in beeld is en de boel op ludieke wijze aan elkaar mag praten.

De organisator kan vooraf keizen hoe het spel gespeeld gaat worden. Met gebruik van een vertrouwde bingotrommel óf volledige digitaal. In beide gevallen hebben de spelers een digitale kaart op hun scherm en kunnen ze de getrokken nummers op hun scherm zien verschijnen. Wie Bingo meent te hebben kan dit melden via een Bingo! knop. Vervolgens kan de organisator de bingokaart controleren.

Op ieder moment kan de organisator ook een tweede groepslid in beeld brengen. Dit kan een hulpkracht zijn die de bingo ondersteunt, maar ook een speler die een Bingo heeft gemeld en even in het zonnetje mag worden gezet. Vervolgens kan de volgende ronde worden gespeeld.

Niet alleen om de knikkers...
Omdat een bingospel meestal uit meerdere rondes bestaat zal er tussendoor gepauzeerd worden. Tijdens de pauzes kunnen de spelers met elkaar blijven communiceren door met elkaar te chatten of door middel van groepsbellen. Want het gaat niet alleen om de knikkers... ook het spelen van ThuisBingo is en blijft een sociaal gebeuren.

ThuisBingo is ontwikkeld in samenwerking met diverse gebruikersgroepen in Wikiwijken verspreid door het land. Het wordt zowel gespeeld door bewoners in openbaar toegankelijke groepen in lokale communities als binnen besloten zorgomgevingen waar professionals het spel organiseren voor specifieke groepen ouderen.

 

Voorbeelden

Website - Putte Samen Beter
Website - Digi Zorgmaatje