Buurtbemiddeling betekent conflicten doeltreffend oplossen


De meeste mensen zijn goede buren van elkaar. Ze gaan prettig met elkaar om, maken een praatje en komen misschien bij elkaar over de vloer. Maar het tegenovergestelde kan natuurlijk ook: een burenruzie die onschuldig begint en uit de hand loopt, of een kleine ergernis die steeds hoger oploopt. Deze situaties kunnen het veiligheidsgevoel van mensen aantasten.

Buurtbemiddeling is een laagdrempelige manier om dit soort problemen vroegtijdig aan te pakken, met een grote kans op succes. Samen met onafhankelijke en goed getrainde buurt­bemiddelaars leren buren weer met elkaar in gesprek te komen, afspraken te maken en zo weer prettig met elkaar om te gaan. De werkwijze werpt al jaren vruchten af: ruim tweederde van de conflicten wordt opgelost.

 

Loopt het uit de hand en heb je bemiddeling nodig?


Dreig je een conflict met je buren te krijgen en heb je informatie, hulp of advies nodig, dan kun je bij Team Elzendaal terecht. In Team Elzendaal werken professionals samen met ervaringsdeskundigen. Ook op het gebied van burenruzies en conflicten in de woonomgeving.

Team Elzendaal gaat met jou en je buren in gesprek over jullie situatie. We kijken niet alleen naar problemen, maar vooral ook naar mogelijkheden. Samen gaan we op zoek naar praktische oplossingen.

Op zoek naar een oplossing voor je situatie? Vul het formulier in en vertel waar je mee zit.

  • buren
Contactformulier

Geef hieronder aan waar we je mee kunnen helpen

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.