sub-pagina's

(geen)

GIDS SB3 is de meest actuele variant met aangepaste vormgeving en extra functionaliteit die is ontwikkeld om de aanwezige Catalogus-mogelijkheden uit te breiden. In tegenstelling tot GIDS (rechts) en GIDS SB (boven) staan de filtermogelijkheden hier links naast de inhoud en kan er gefilterd worden op een combinatie van kenmerken. Bij items zoals Verhalen, Bronnen, Apps of Programma's kan een Mediabron worden toegevoegd (via en upload of een link naar een internetbron) en kan een Mediatype (Lezen, Kijken, Luisteren, Doen) worden aangegeven. Gebruikers die zijn ingelogd krijgen dan een knop aangeboden die het item direct in de juiste afspeelmodus opent.

GIDS is het meest uitgebreide en functioneel meestomvattende portlet binnen Wikiwijk. Met behulp van dit portlet kan een Sociale Kaart worden samengesteld die bestaat uit een aantal lagen. Een centrale rol is hier weggelegd voor Organisaties. Hier kunnen allerlei items aan worden gekoppeld, zoals Diensten en Personen, Locaties of Initiatieven. Zo kan een compleet overzicht ontstaan van zaken die bij een specifieke organisatie horen. Ook kan een organisatie binnen de gids een eigen Oproepservice starten, dat wil zeggen een mogelijkheid om met medewerkers van de organisatie te beeldbellen of te chatten tijdens openingsuren.

Een tweede vorm van gebruik is het aanbieden van een Catalogus met daarin een overzicht van Verhalen of Bronnen, Apps of Programma's. Het portlet fungeert dan min of meer als bibliotheek waarin op thema en rubriek uiteenlopende soorten van informatie kunnen worden gevonden en gebruikt. Voor deelnemers een plek om artikelen te lezen, videofragmenten te bekijken, audiofragmenten te luisteren, apps te downloaden. In het kader van eHealth is het als deelnemer mogelijk om zelfhulpprogramma's te starten vanuit de catalogus. Een wikiwijk-account uit de community van herkomst wordt in dat geval herkend in het systeem van een externe leverancier¹ en krijgt toegang tot de inhoud.

¹ Dit vraagt per community eenmalig om aanvullende werkzaamheden door Eerste Verdieping i.s.m. leverancier

Aanwezige configuratiemogelijkheden

  • het tonen van items in een overzichtslijst (stroken), op een pagina met cards (blokken) of via een kaartweergave (maps)
    • bepalen welke vorm de standaardvorm is en of er wel/niet gewisseld kan worden in weergave
    • bepalen wat het postcodegebied voor de kaartweergave (maps) is
    • bepalen welk tabblad openstaat (bv Organisaties) en welke tabbladen daarnaast worden aangeboden (bv Diensten)
    • de namen van de tabbladen bepalen
    • bepalen wat de maximale lengte van de overzichtslijst/blokkenpagina per tabblad is
  • het werken met thema's, rubrieken en doelgroepen om te kunnen filteren
    • keuze om standaard thema's/rubrieken of extra/eigen thema's/rubrieken te gebruiken
    • keuze om doelgroepen te onderscheiden
0 Bijlagen
20 Weergaven