Gehandicaptenparkeerplaats

Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen
Heeft u een beperking en kunt u niet goed parkeren in de buurt van uw huis? Dan kunt u in de gemeente Nuenen een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aanvragen.

Een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken vraagt u aan bij de gemeente Son en Breugel. Alleen uw auto met het bijbehorende kenteken mag op deze plek staan. U kunt meestal alleen een gehandicaptenparkeerplaats krijgen als u een bestuurderskaart heeft.

Meer informatie over de aanvraag, de voorwaarden en de kosten vindt u op de website van uw gemeente. U moet zelf de kosten voor de plaatsing van het parkeerbord betalen.

Een parkeerplaats op kenteken kan ook op vaste tijden van u zijn, bijvoorbeeld onder werktijd. De tijden zijn dan onder het bord vermeld. Buiten deze tijden mogen ook anderen hier parkeren.

Tips bij het aanvragen

  • Let er op dat u een parkeerplaats toegewezen krijgt die ruim genoeg is, zodat u naast en achter de auto ruimte heeft om in en uit te stappen.
  • Let u er ook op dat er eventueel een oprit in het trottoir aanwezig is, zodat u gemakkelijk op en af kunt rijden met uw rollator of rolstoel.

Verhuizing doorgeven
Heeft u een gehandicaptenparkeerplaats en gaat u verhuizen binnen de gemeente, dan kunt u een aanvraag indienen om uw parkeerplaats te laten verplaatsen. U betaalt dan wel opnieuw voor de aanleg.

Verhuist u naar een andere gemeente, dan moet u uw gehandicaptenparkeerplaats opzeggen bij de gemeente waaruit u vertrekt. Vervolgens kunt u in uw nieuwe woonplaats - zo nodig - een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen.