Woonadvies

Een cliëntondersteuner of ouderenadviseur kan u adviseren over zelfstandig wonen. 

Cliëntondersteuning
Voor informatie en advies kunt u gebruik maken van cliëntondersteuning. Een onafhankelijke cliëntondersteuner kan samen met u uitzoeken waar de problemen zitten op het gebied van zelfstandig wonen. En mogelijke oplossingen met u in kaart brengen.

Ouderenadvies
Ouderenadviseurs weten veel van zelfstandig wonen en van andere woonvormen voor senioren. Zij kunnen met u meedenken en u wegwijs maken in het hulpaanbod. Een ouderenadviseur kan u bijvoorbeeld meer vertellen over woningaanpassingen en hulpmiddelen waarmee u veilig kunt blijven wonen. De vrijwillige ouderenadviseur van de PVGE kan u daarbij helpen.

De OuderenOmbudsman
De OuderenOmbudsman (initiatief van het Nationaal Ouderenfonds) wijst u de weg naar de juiste regelingen en instanties. De OuderenOmbudsman is er dus voor concrete vragen en knelpunten.

U kunt op werkdagen bellen van 9 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags: 0800 - 1325 (gratis).

De MEE Woonwinkel
Mensen met een beperking of chronische ziekte kunnen terecht bij de MEE Woonwinkel. MEE geeft woonadvies. Een medewerker van MEE bespreekt met u welke woonvorm bij u zou passen en bekijkt samen met u het aanbod.

Woningcorporatie
Woont u in een huurwoning, dan kunt u eens advies inwinnen bij uw woningcorporatie. Misschien heeft uw woningcorporatie wel (digitale) informatie over langer zelfstandig wonen in een huurwoning. Sommige corporaties of andere grote woningverhuurders hebben een woonadviseur in dienst, soms in samenwerking met een welzijnsorganisatie. Zo'n woonadviseur helpt mensen die vragen hebben over zelfstandig wonen.

Advies van de gemeente
Wilt u weten hoe de gemeente u kan helpen om langer zelfstandig thuis te wonen? Dan kunt u contact opnemen met het CMD. Hierna zal de medewerker van het CMD u helpen uw situatie in kaart te brengen. En met u meedenken over oplossingen.